Авангард принт ЕООД

издателска дейност, печат, опаковки

Категория: Изкуствоведска

В това експертно пътуване през минните полета на съвременната култура Тони Палмър описва забележителната история на популярната музика – от раждането на блуса и наченките на джаза до ерата на суинга и Франк Синатра; от ранните движения на Елвис до феноменалния успех на “Бийтълс” и глитър-рока.

Още

Книгата представлява задълбочен и оригинален поглед върху развитието на съвременния европейски театър. Нещо повече – чрез разглеждането на един професионален ареал Саня Никчевич поставя в дискурсивен план битуването в наше време на екзистенциални и общовалидни категории.

Още

Книгата представя графичната колекция на Национална галерия за чуждестранно изкуство от творби на испански майстори – Франсиско Гоя, Пабло Пикасо, Хуан Миро, Салвадор Дали, Рафаел Каногар, Еузебио Семпере, Хосе Кабайеро, Лусио Муньос, Амадео Габино…

Още

По същината си творбата представлява въведение към историята за над стогодишните корени на балетното изкуство в града. Според данните в нея, първите прояви са били още през втората половина на 19-век, когато в Русе „стъпва” европейския бален танц.

Още

Книгата „Лица на русенската духовна култура” на Костадинка Райкова представя 77 интервюта с видни русенци – дейци на културата и изкуството „ Когато се захванах с написването на книгата, не си давах сметка, че ако не беше отдел „Изкуство”, ако аз не бях работила 20 години и не се познавах с толкова хора на изкуството, на културата нямаше да имам куража да се срещам с тях, да разговаряме толкова искрено.

Още

Колекцията на РХГ включва 3000 живописни платна, създадени в периода от 1868 до днес.

Още