Меню Затваряне

За нас

„Авангард принт“ ЕООД е фирма с дългогодишен опит в областта на полиграфията, рекламата и книгоиздаването. Повече от четвърт век нашата печатница е коректен партньор на редица фирми в страната и чужбина. Ние не спираме да се развиваме, за да можем да предложим на своите клиенти последните технологични решения в областта на полиграфията.

„Авангард принт“ е издателство, създадено през 1996 г. с фокус върху представянето на съвременни европейски и български автори.

Публикуваните заглавия са над 300, а името на издателството се е превърнало в синоним на професионализъм и коректност. Сътрудничили сме си успешно през годините с редица частни, държавни и университетски издателства при подготовката и изпълнението на съвместни проекти.

Работим предимно по подготовката за издаване на академична, краеведска и на преводна художествена литература. В областта на преводната художествена литература „Авангард принт“ се стреми да публикува съвременни автори от съседни страни, от литератури, които са по-слабо представени на нашия пазар или често са погрешно определяни като „малки“ литератури

Сред издадените преводни книги има редица заглавия и автори, носители на международни и национални награди. От 2011 г. издателството е включено в официалния регистър на Министерството на културата като културна организация. Сътрудничим си активно през годините с множество чуждестранни културни институции в стремежа си да предоставим на българския читател качествени заглавия.