Меню Затваряне

Поклонничеството. Истории за Първия кръстоносен поход

Тийт Алексеев (1968) е един от успешните съвременни писатели на Република Естония. Завършил е университета в град Тарту, специалност „Средновековна история”. Работил е като дипломат в Париж и Брюксел. Понастоящем живее в Талин.
Романът „Поклонничеството” излиза през 2008 година, номиниран е от Асоциацията на книгоразпространителите в Европа и Съюза на европейските писатели и печели Наградата на Европейския съюз за литература.
„Поклонничеството” разказва увлекателно и интересно за драматичните събития, свързани с един от най-дискутираните периоди в историята на Европа и човешката цивилизация – Първия кръстоносен поход. Събитията са пречупени през оптиката на лично преживяното от героите, през техните страхове, страдания и изпитания на волята, отразяват богатата ерудиция на автора в областта на средновековната история. Заплетеният сюжет събира знанието за историческото минало и причините, породили идеята за Кръстоносните походи, с проникновения размисъл за отношението между истинската вяра и политическите интриги. Любовта, бойното другарство, предателството, смъртта, раждането на героизма в тревожното и несигурно време са само част от богатия на емоции и събития живот на героите.

Поклонничеството. Истории за Първия кръстоносен поход
Тийт Алексеев
Превод от естонски:Дора Янева-Медникарова

ISBN 978-954-337-190-7
Обем: 356 стр.
Формат: 16/60х84