Меню Затваряне

Самотни във времето

Арво Валтон е автор на белетристика, поезия, киносценарии, миниатюри и афоризми. Негови творби са превеждани на 30 езика, носител е на много награди, удостоен е с едно от най-престижните отличия на Франция – Офицер на Ордена на изкуствата и литературата.
Валтон е депутат в първия парламент на независима Естония и председател на републиканския Съюз на кинематографистите, професор е по свободни изкуства в Тартуския университет, а от 1996 г. е президент на международната Асоциация на фино-угорските писатели.
В предлаганите три повести авторът изследва скритите тайни на човешката душа, копнежа по духовно съвършенство и сближение с вечността. Независимо от общественото положение, жизненото поприще и личните постижения в надпреварата да се реализираш през краткото време на своя собствен живот, стремежът да постигнеш индивидуална изява, е еднакъв за всички. Историческата епоха влияе върху външните белези на битието, но не и на вътрешния импулс да получиш лично удовлетворение от осъществяването на благородните си помисли да си полезен не само в своето време, но и за бъдещите поколения.

Самотни във времето
Арво Валтон
Превод от естонски: Дора Янева-Медникарова

ISBN 978-954-337-155-6
Обем: 310 стр.
Формат: 16/60х84