Авангард принт ЕООД

издателска дейност, печат, опаковки

Категория: Каталог

Монографията е разработена въз основа на успешно защитен дисертационен труд на автора в УниБИТ (София) през 2015 г. Тя представлява крайният резултат от 4-годишна работа, представяща възможностите на науките за културното наследство като изследователски подход и като инструмент за оценяване на текущото опазване и съхраняване на културното наследство.
Обект на изследването е културното наследство на арменската общност в България като една от традиционните за страната етнорелигиозни общности. Предмет на изследването е неговото актуално състояние и проблемите на опазването и съхраняването му.
Книгата се издава благодарение на подкрепата на Министерство на културата на Р България и Фондация „Калуст Гулбенкян“ (Португалия).

Полина Жеребцова
МРАВКА В СТЪКЛЕН БУРКАН
Чеченски дневници 1994–2004 г.
Превод от руски: Нели Пигулева

Полина Жеребцова е родена и израснала в град Грозни. Тя е член на Съюза на журналистите и на ПЕН клуба. През 2006 става лауреат на международния литературен конкурс на името на Януш Корчак, а през 2012 – на наградата “Андрей Сахаров”.

Още

В това експертно пътуване през минните полета на съвременната култура Тони Палмър описва забележителната история на популярната музика – от раждането на блуса и наченките на джаза до ерата на суинга и Франк Синатра; от ранните движения на Елвис до феноменалния успех на “Бийтълс” и глитър-рока.

Още

Книгата представлява задълбочен и оригинален поглед върху развитието на съвременния европейски театър. Нещо повече – чрез разглеждането на един професионален ареал Саня Никчевич поставя в дискурсивен план битуването в наше време на екзистенциални и общовалидни категории.

Още

Книгата представя графичната колекция на Национална галерия за чуждестранно изкуство от творби на испански майстори – Франсиско Гоя, Пабло Пикасо, Хуан Миро, Салвадор Дали, Рафаел Каногар, Еузебио Семпере, Хосе Кабайеро, Лусио Муньос, Амадео Габино…

Още